workshops en activiteiten

ARTii kids Workshops

 

In onze samenleving is er steeds minder ruimte voor creativiteit. Aan alle kanten bezuinigt de overheid op kunst en cultuur educatie.  Een gemiste kans voor de voorbereiding op de toekomst van onze kinderen. Er verandert zoveel in een korte tijd dat wij vandaag niet eens weten hoe deze toekomst er uit komt te zien. Juist door te investeren in de creatieve ontwikkeling geven we onze kinderen vaardigheden mee waar ze later veel aan zullen hebben. Zoals het denken in mogelijjkheden en oplossingen, vertrouwen op je eigen bron van ideeën, doorzetten als iets niet meteen lukt, trots zijn op jezelf, de uitdaging van iets nieuws leren aangaan en nog veel meer.

 

Elke keer bied ik een nieuwe activiteit aan waarbij de kinderen zelf creërend aan het werk gaan. Soms is het materiaal heel gericht en de opdracht vrij en soms is er juist een grote keuze aan materialen en is de opdracht gericht. Soms gaat de opdracht vooral over het leren van een techniek of een vaardigheid en soms om het creatief denken op gang te brengen. Juist de combinatie van een open creatief brein en kennis van materialen en technieken brengt ons tot ongekende mogelijkheden. Bovenal hebben we ook gewoon veel plezier! 

 

Kinderen (tussen de 6 en 12 jaar) mogen zonder begeleiding meedoen en jongere kinderen graag samen met een ouder.

Je kunt je per keer opgeven. Je plek is gereserveerd wanneer het bedrag € 7,50 is overgemaakt op onderstaand rekeningnummer ovv ARTii-kids en de naam van het kind dat mee doet. Contant betalen op de workshopdag kan gepast voor €10,00 per kind.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier of door even te bellen met Riekje 0623577822.

 

Eén keer per maand op zondagmiddag van 14.00 u. tot 15.15 u.

 

Locatie: Kerkstraat 37 in Driel (In het gebouw van VO De Vallei).


 

Wat hebben we tot nu toe al gemaakt en gedaan? Naambordjes, figuurzagen, natvilten, schilderen, robots, nat in nat, vrij knutselen met kosteloos materiaal, klok maken, droomvanger, weven op een boomschijf, een tak versieren, een fotolijst maken en versieren, winderhangers en een insecten hotel, Iedereen de ruimte in! Miniwereld 3D, Schilderen met zout

 

Zondag 15 oktober: In de herfstvakantie Kabouterhuisje maken van een lege wasmiddelfles.

Woensdag 18 oktober: Boomwezens maken in het bos De herfst is zo'n magisch seizoen. Alles verandert en maakt zich klaar voor de winter. We maken op een boom van klei en wat we er ook maar te vinden is in het bos, een magisch wezen. LET OP!!! deze workshop is van 10.30 uur tot 11.45 uur De exacte locatie wordt binnenkort vermeld.

Zondag 12 november: Staat nog open voor suggesties en inspiratie

 

Zondag 17 december: Sneeuw glitterbol maken van een plastic pot, water, glitter of sneeuw. In het deksel kun je een klein tafreel maken van  een huisje, een boompje en een beestje.

 

 

Laat me weten als je zelf een idee hebt wat je graag wilt doen en dan plan ik het in. 

 

ARTii-kids kinderfeestje

Zoek je een leuke creatieve invulling voor het verjaardagsfeestje van je kind dan is ARTii-kids misschien wel het juiste adres. Het feestje kan in overleg op mijn locatie of gewoon bij jullie thuis. Je kunt denken aan bijvoorbeeld robots maken, schilderen op doek, natvilten met wol, figuurzagen, collages maken en een fotolijstje maken. De mogelijkheden zijn zeer divers en kunnen aangepast worden aan de wensen van de jarige. Kijk even bij de foto's om inspiratie op te doen.

Je kunt rekenen op een bedrag van rond de 10 Euro per kind met een programma van ongeveer 90 minuten. Dit is inclusief materiaal voor de activiteit en een cadeautje voor de jarige. Bent u geïnteresseerd en wilt u graag nog meer informatie, neem dan contact met mij op via het contactformulier